Wat te doen bij een Blue Screen of Death BSOD?

logo 250

WebARX, een beveiligingsbedrijf dat gespecialiseerd is in WordPress,meldt na onderzoekdat de versies 1.3.4 tot en met 1.6.1 van ThemeGrill Demo Importer kwetsbaar zijn. De kwetsbaarheid zat daarmee ongeveer drie jaar in de code. Aanvallers kunnen bepaalde code sturen naar WordPress-sites met de plug-in en zo de database terugzetten naar de beginstatus, waardoor alle inhoud verwijderd wordt. Op 1 juli verscheen er een beveiligingsupdate voor een ernstige kwetsbaarheid in het platform. Door het versturen van een speciaal geprepareerd http-request naar de configuratie-interface kan een aanvaller volledige controle over de server krijgen. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de impact is het beveiligingslek met een 10 beoordeeld. Met de updates worden minimaal 43 kwetsbaarheden in beide besturingssystemen opgelost.

Ikzelf installeer wel nieuwe versies van Microsoft .NET Framework, maar dat heeft geen werkelijke onderbouwing. Het probleem is Spiff, ik kan bv geen afweging maken met de informatie die MS geeft. Als je eerder goede redenen had om die updates te verbergen, dan gelden die redenen misschien nog steeds.

  • Het lek is onder andere aanwezig in de laatste versie van MySQL.
  • Het is overigens wel normaal dat er bij een nieuwe PC eerst veel updates zijn om je versie bij te werken.
  • Maar ik vraag me af of deze extra complexiteit geen veiligheids issues kan gaan opleveren.
  • Volgens F-Secure worden Java-lekken nu standaard ingebouwd in vrijwel alle veelgebruikte exploitkits.

In het tweede kwartaal van dit jaar is het aanvalsverkeer op poort 80 bijna verdubbeld, zo meldt internetgigant Akamai in een nieuw rapport. Het aanvalsverkeer steeg van 8% in het eerste kwartaal naar 15% in het tweede kwartaal. Daardoor is de jailbreak vanPanGuvooralsnog alleen gericht op ontwikkelaars die hun jailbreak-apps compatibel willen maken met iOS 8. De jailbreaktool is momenteel alleen te downloaden voor Windows.

STAP 3 Ren naar uw computer te scannen

Omdat het belangrijke zijn, alles geinstalleerd, pc opnieuw opgestart. Een computer die nu op Windows 7 of Windows 8.1 draait, is naar Windows 11 over te zetten door een schone installatie uit te voeren of door eerst een upgrade naar Windows 10 uit te voeren. Ik heb nog steeds een desktop met Windows 7, enkel voor gebruik van video bewerken. Daarom geen gebruik gemaakt van de gratis upgrade naar Win10 want dan zou ik zowel camera als app hebben moeten wijzigen en dat voor 1 of 2 videos per jaar. Op de andere pc heb ik geforceerd een update geïnstalleerd. Wel merkte ik dat de nvidia driver wat moeite had maar werd geupdated door microsoft zelf verder geen enkel probleem. Ik heb nog wel met Windows contact gehad, maar die ontkent natuurlijk dat het bij hun ergens is mis gegaan.

WordPress dicht vervelend wachtwoord

Voorheen werd dit door veel beveiligingsonderzoekers als bijna onmogelijk beschouwd. Door het uitvoeren van shellcode kan een aanvaller allerlei kwaadaardige acties verrichten, zoals het op afstand lezen van SMS-berichten of het bekijken van wie er allemaal gebeld is. De eerste iPhone versies hadden helemaal geen bescherming tegen aanvallen op het geheugen, maar in de nieuwste modellen is de beveiliging een stuk verbeterd, aldus Miller. Onderzoekers van Symantec hebben het eerste Mac OS X botnet ontdekt dat gebruikt wordt voor het platleggen https://windll.com/nl/dll/microsoft-corporation/mshtm van websites. De malware zit in illegale software verstopt, zoals iWork 09 en Photoshop CS4, die via BitTorrent verspreid worden. OSX.Iservice en OSX.Iservice.B gebruiken verschillende technieken om het wachtwoord van de gebruiker te stelen en volledige controle over de machine te krijgen. De Douane heeft vorig jaar 900 mobiele telefoons, 62 harde schijven en 47 “overige geheugendragers” onderzocht, een handeling die mogelijk in strijd met de wet is en helemaal niets opleverde.

Want elke update voor Windows 10 wordt automatisch uitgevoerd via Windows 10 Update. Te weinig schijfruimte op de systeemschijf of de updates die u wil installeren zijn niet de juiste voor uw besturingssysteem. Overigens, wanneer een upgrade naar 1909 er nog niet was, dan heeft Windows Update gezien dat er device drivers of hardware is die problemen kunnen veroorzaken. Handmatige upgrade kan uiteraard wel, maar dan ligt verantwoordelijkheid bij gebruiker zelf. Maar vlak onder dat bericht staat een knop “Updates 7 dagen onderbreken” als je die klikt dan heb je er in ieder geval de komende dagen geen last van en hopelijk is het probleem over een week verholpen.

[vc_custom_heading text=”Let’s Get Started” use_theme_fonts=”yes”]
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden